Power to the Pieper!

Tijdens deze begrotingsbehandeling heb ik de aardappel centraal gesteld. De aardappel die wat mij betreft symbool staat voor al het voedsel dat in Nederland wordt geproduceerd. Nederland is koploper in hoog productieve landbouw, innovatief en ook zeer duurzaam. Het voedsel dat wordt geproduceerd, is kwalitatief goed en betaalbaar. Reden genoeg om positief over de Nederlandse land- en tuinbouw te zijn.

Nederland Pieperland
De aardappelteelt is een belangrijke teelt voor Nederland. Wereldwijd scoren onze aardappelen goed. Deze positie wil de VVD graag behouden en het liefst verder uitbreiden. Ik heb de staatssecretaris een actieplan aangeboden ‘Nederland Pieperland’. In dit actieplan doe ik een aantal concrete voorstellen om de positie van de Nederlandse land- en tuinbouw te versterken.

Power tot he Pieper

Ik ben de begrotingsbehandeling begonnen met de veredelingstechnieken. Eigenlijk de eerste schakel in de keten,  een belangrijke schakel. Met de nieuwste technieken zijn we in staat om in te spelen op de uitdagingen waar we voor staan: voedselveiligheid, voedselzekerheid en klimaatveranderingen.
Om de keten ‘rond’ te maken, heb ik aan het eind van mijn inbreng het kookboek ‘Power tot he Pieper’ aangeboden aan de Kamervoorzitter. Het kookboek en de gerechten staan wat mij betreft symbool voor alle producten die in Nederland worden geproduceerd. Daar ben ik ontzettend trots op. Die trotsheid wil ik graag delen!

In de bijlage vindt u het actieplan: